Air con - ECO mode

4.2 V8 32v Naturally Aspirated - 414 bhp
Post Reply
Gazzaton
2nd Gear
Posts: 109
Joined: Mon Dec 12, 2011 2:43 pm
Location: Erskine

Air con - ECO mode

Post by Gazzaton » Fri Feb 16, 2024 9:31 am

My air con is stuck on ECO mode, the LED goes off if you press and hold the ECO button, but comes back on as soon as you release it.

Has anyone had this problem before or any idea what it might be? Sensor/switch etc?
'57 Avant, Black with black optics pack, milltek resonated and valved, 200 cell high-flow cats, de-vaned port n polished manifold, stage 2 remap, Revolution carbon-fibre induction kit

User avatar
QuRace
Neutral
Posts: 39
Joined: Thu Feb 21, 2019 8:01 pm

Re: Air con - ECO mode

Post by QuRace » Fri Feb 16, 2024 2:03 pm

Either your system has a leak and is (next to) empty; If you have access to OBD2 soft-/hardware (e.g. VCDS), you could read the pressure in the system and confirm. Or, the pressure sensor on the LP side is kaput, a common fault, then you'd have to exchange that. It lives right behind the front bumper, and if you have small hands/fingers, it's a possible DIY project. Videos on YT do exist.

Gazzaton
2nd Gear
Posts: 109
Joined: Mon Dec 12, 2011 2:43 pm
Location: Erskine

Re: Air con - ECO mode

Post by Gazzaton » Mon Feb 19, 2024 9:18 am

Thanks QuRace, will check that out and see how I get on.
'57 Avant, Black with black optics pack, milltek resonated and valved, 200 cell high-flow cats, de-vaned port n polished manifold, stage 2 remap, Revolution carbon-fibre induction kit

Post Reply

Return to “RS4 (B7 Typ 8E) 2006–2008”

Who is online

Users browsing this forum: rustybullethole and 57 guests