Front parking sensors

4.2 V8 32v Naturally Aspirated - 414 bhp
Post Reply
User avatar
bazza138
3rd Gear
Posts: 359
Joined: Mon Nov 11, 2013 7:00 pm

Front parking sensors

Post by bazza138 » Sun Feb 28, 2021 5:31 pm

afternoon all .

I after bit of help and advice!
After a wiring diagram or a solution .

So far ,
Parking sensors not working, fuse ok 10amp . Rear sensors I can hear clicking from each one , fronts not .
So Front bumper off , changed all sensors.
And Still no joy . Also no dc from any pins from front connect plug .

So not sure if this runs through a relay ??
Any help or ideas
Thanks In Advance Barry

User avatar
FaisalJ
Cruising
Posts: 2705
Joined: Mon Mar 23, 2015 1:03 pm
Location: Surrey

Re: Front parking sensors

Post by FaisalJ » Sun Feb 28, 2021 8:02 pm

Baz! You’re alive! How’s life with sprog treating you?

I can’t help at all with your issue - sorry...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Image
2007 RS4 B7 Avant
Phantom Black | Black Optics | MRC Stage 2 | JC Weldfab Exhaust | KW V3 coilovers | H&R ARBs | 20" Ispiri ISR-8 | Titanium wing mirrors | Driving Passion Diffuser | CF Air Intake | Manifold deflap | Alcantara/leather retrim | TT RS Steering Wheel | Pioneer Apple Carplay HU, JL amp and sub, Focal components | Clear Headlight Lenses, Black Internals, 6000K Bulbs | Trups LEDs | LED Tail lights |

Bill'sRS4
Neutral
Posts: 25
Joined: Fri Jun 05, 2015 10:39 am
Location: Mallorca

Re: Front parking sensors

Post by Bill'sRS4 » Mon Mar 01, 2021 2:02 pm

Have you checked the dash switch that turns them on and off?

User avatar
bazza138
3rd Gear
Posts: 359
Joined: Mon Nov 11, 2013 7:00 pm

Re: Front parking sensors

Post by bazza138 » Wed Mar 03, 2021 4:26 pm

FaisalJ wrote:Baz! You’re alive! How’s life with sprog treating you?

I can’t help at all with your issue - sorry...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Haha yes . I’m hanging in there ! , little monkey just turned 2 !
Hope your all well and safe

User avatar
bazza138
3rd Gear
Posts: 359
Joined: Mon Nov 11, 2013 7:00 pm

Re: Front parking sensors

Post by bazza138 » Wed Mar 03, 2021 4:27 pm

Bill'sRS4 wrote:Have you checked the dash switch that turns them on and off?
Nope not yet Bill , I check that one out over the weekend

Thanks Image

User avatar
bazza138
3rd Gear
Posts: 359
Joined: Mon Nov 11, 2013 7:00 pm

Re: Front parking sensors

Post by bazza138 » Sun Mar 14, 2021 2:52 pm

Bill'sRS4 wrote:Have you checked the dash switch that turns them on and off?
Only got round to check the switch all is working ok .

Bit stumped may have to book this in for a Indy !

mikep99
4th Gear
Posts: 671
Joined: Fri Jul 17, 2015 9:03 am

Re: Front parking sensors

Post by mikep99 » Sun Mar 14, 2021 2:55 pm

have you checked the connector you have to disconnect to remove the bumper?
There's 3, one will be for the sensors - probably the biggest of the connectors.
The other 2 will be fog lights and air temp sensor.

Mike

User avatar
bazza138
3rd Gear
Posts: 359
Joined: Mon Nov 11, 2013 7:00 pm

Re: Front parking sensors

Post by bazza138 » Sun Mar 14, 2021 2:59 pm

mikep99 wrote:have you checked the connector you have to disconnect to remove the bumper?
There's 3, one will be for the sensors - probably the biggest of the connectors.
The other 2 will be fog lights and air temp sensor.

Mike
Yep bumpers is off , lying in front on car Nothing from the plug from main loom . I would of though I get at least 6-12 v dc ?

mikep99
4th Gear
Posts: 671
Joined: Fri Jul 17, 2015 9:03 am

Re: Front parking sensors

Post by mikep99 » Sun Mar 14, 2021 3:05 pm

sorry, just noticed you put that in your first post.
The bumper's off mine at the mo so I'll check for voltage tomorrow if I remember.

Have you checked the connector into the PDC controller? behind the left hand side boot trim?

mikep99
4th Gear
Posts: 671
Joined: Fri Jul 17, 2015 9:03 am

Re: Front parking sensors

Post by mikep99 » Sun Mar 14, 2021 3:06 pm

Have you scanned it at all? What does it say?

User avatar
bazza138
3rd Gear
Posts: 359
Joined: Mon Nov 11, 2013 7:00 pm

Re: Front parking sensors

Post by bazza138 » Sun Mar 14, 2021 3:08 pm

mikep99 wrote:sorry, just noticed you put that in your first post.
The bumper's off mine at the mo so I'll check for voltage tomorrow if I remember.

Have you checked the connector into the PDC controller? behind the left hand side boot trim?
Thanks for quick reply Mike

Sorry PDC ?
I think I know where u mean . Nope I haven’t checked there on it Now .

mikep99
4th Gear
Posts: 671
Joined: Fri Jul 17, 2015 9:03 am

Re: Front parking sensors

Post by mikep99 » Sun Mar 14, 2021 3:09 pm

Parking Distance Control = PDC = parking sensors :)

User avatar
bazza138
3rd Gear
Posts: 359
Joined: Mon Nov 11, 2013 7:00 pm

Re: Front parking sensors

Post by bazza138 » Tue Mar 23, 2021 4:10 pm

I’ve just changed the PDC module , still same error !
Stumped now .
Do you think this runs through any relays ?

Post Reply

Return to “RS4 (B7 Typ 8E) 2006–2008”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests