Running rich

4.2 V8 40v Naturally Aspirated - 339bhp
Post Reply
bazzabear
Neutral
Posts: 9
Joined: Tue Jan 28, 2014 11:12 am

Running rich

Post by bazzabear » Sat Aug 05, 2017 10:40 am

I say it's running rich, there is no sign whatsoever that anything is wrong - except the error codes.

It has P0175 and P0172, so that's both banks running rich. No symptoms at all, it's running lovely.

Garage has replaced the MAF as the most likely cause, and it stayed away for a while, but is back again now. They also checked for split hoses (but I have no idea whether this was manual, or if they have the ability to do a smoke test.)

Anyone any thoughts on causes, or how to most efficiently diagnose?

Thanks in advance for any tips.

User avatar
Ian_C
Cruising
Posts: 5976
Joined: Fri May 07, 2004 10:11 pm
Location: Bedford

Re: Running rich

Post by Ian_C » Sat Aug 05, 2017 1:14 pm

No misfires? Sparkplugs and coilpacks all decent? Hopefully not timing chain / tensioner related!
B6 S4 Avant gone but never ever forgotten

bazzabear
Neutral
Posts: 9
Joined: Tue Jan 28, 2014 11:12 am

Re: Running rich

Post by bazzabear » Tue Aug 08, 2017 5:37 pm

No misfires, no rough running, no weird noises, in every way except that little light, it seems to be running absolutely perfectly.

arthur.d
3rd Gear
Posts: 444
Joined: Tue Jan 07, 2014 5:01 pm

Re: Running rich

Post by arthur.d » Wed Aug 23, 2017 8:32 am

check coolant temp sensor is giving plausable reading-also is it a quality maf replacement and do the readings look right?

Post Reply

Return to “S4 (B6 Type 8E/8H) 2003-2005 / (B7 Typ 8E/8H) 2005-2009”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests